Menu

HACCP

Mit jelent a HACCP betűszó?

A HACCP rendszer neve egy angol mozaikszó, amelyet a Hazard (veszély) Analysis (elemzés) Critikal (kritikus) Controll (ellenőrzési, szabályozási) Point (pont) szavak kezdőbetűiből képeztek. Szabad magyar fordításban: Veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok.

Mit takar a HACCP rendszer tulajdonképpen?

 

haccp

A HACCP egy olyan rendszer, amely az élelmezés biztonságának elérésére irányul, és amelyet a nemzetközi gyakorlatban a jelenlegi leghatékonyabb eszköznek fogadtak el. A HACCP rendszer bevezetését az 1995. évi XV. törvény írja elő, ezáltal a törvényi megfelelésért a vállalkozásnak minőségbiztosítási rendszert kell kiépítenie a HACCP előírásainak megfelelően. A rendszer több helyen kapcsolható már meglévő, működő ISO 9001 illetve ISO 14001 vagy MEBIR irányítási rendszerekhez.

A HACCP rendszer lényege, hogy az eddig alkalmazott késztermék ellenőrzési módszer helyett a folyamat ellenőrzését, felügyeletét, kézben tartását kell alkalmazni, annak érdekében, hogy a késztermék biztonságos legyen és azt, hogy a fogyasztó az ételtől ne betegedjen meg. Sok eddig alkalmazott munkafolyamat helyes, illeszkedik a rendszerbe. Általában elmondható, hogy a HACCP módszer egyes elemeit eddig is alkalmazták a gondosan eljáró étkeztetők. Azt, hogy melyek ezek, a későbbiekben, miután már némi ismerttel rendelkeznek, mindenki felismeri és felismerik azt is, hogy a HACCP rendszernek mik az előnyei.

Vállaljuk 62/2011. (VI. 30.) VM rendelet szerinti, és Az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete szerinti HACCP rendszer kiépítését és bevezetését. 

A Magyar Élelmiszerkönyv 2-1/1969 irányelve és a vonatkozó jogszabályok előírásai alapján, szakértők bevonásával dolgozunk.

A halogatás a tett halála, cselekedjen most!Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy mielőbb elkezdhessük a közös munkát!

Érdekel, visszahívást kérek!