Backup tárhely biztonsági mentésekhez

Backup tárhely
Ha a vállalkozásánál a biztonsági mentések rendszeresek is, felmerül a probléma: hol és hogyan tároljuk biztonságosan de mégis szükség esetén gyorsan elérhetően az elkészült biztonsági mentés fájlokat?

Gondoljunk csak bele: házon belül nem szerencsés, hiszen esetleges tűz, víz (pl. csőtörés) vagy egyéb elemi kár esetén az adatok (akár az eszközzel együtt) elveszhetnek. Illetéktelenek hozzáférhetnek, törölhetik. Hazavinni sem célszerű, hacsak nincs otthon egy nagy páncélszekrényünk. (Sok céges policy kifejezetten tiltja is az adatok kivitelét a cégtől.) Ráadásul egy kisebb 10-15 fős cégnél is keletkezhet havonta akár 100-150 GB-nyi adat. Ezt archiválni “illik” legalább havonta, ezt megszorozva tizenkettővel, akár 1,5 TB adat keletkezik évente. Egy évnél többet nem okos dolog egy merevlemezen tárolni, hiszen annak meghibásodása esetén egy csapásra több év mentései is megsemmisülhetnek. Tovább is van, mondjuk még?

Javaslatunk:

Biztonsági mentéseinek online mentési (backup) tárhelyet adunk szükség szerinti méretben.

Cégünk fenntart egy szervert biztonságos helyen, szünetmentes tápellátással csak mentési célra, hogy Önnek ne kelljen. 🙂 Egy fix havidíjért Ön egy fix kvótát (tárhely méretet) kap a backup szerverünkön, amin tárolhatja a mentéseit.

Hogyan használja?

Több módon is használhatja a backup tárhelyet.

1.) Beállítja az éjszakai vagy hétvégi mentést, hogy direktben a backup tárhelyére végezze a mentést.

2.) A mentéseit helyben készíti el, és valamilyen automatizmus segítségével bizonyos mentéseket felmásol a backup tárhelyre is.

3.) Az adatait sFTP protokollon bármilyen eszközről, Synology Drive telepítésével (ajánlott) vagy böngészőből érheti el.

Biztonság

A korszerű technológia használata  nagyban javítja a stabilitást és a biztonságot.

1.) Szerverünkön BTRFS fájlrendszert használunk, ami a legkorszerűbb, hibajavító fájlrendszer a világon.

2.) A szervereink a RAID technológia segítségével csökkentik az adatvesztés kockázatát merevlemez-meghibásodás esetén. (Azaz, egy lemez meghibásodása esetén nem történik adatvesztés.)

3.) Verziókezelést használunk, így egy könyvtár vagy file 4 verzióját visszaállíthatja.

Árazás

Az egyszerű, átlátható árazás hívei vagyunk.

  • Ha Ön már ügyfelünk valamilyen szolgáltatásban, akkor Ön diszkont áron kapja a backup tárhelyet: 10Ft+ÁFA /GB /hó
  • Ha Ön nem ügyfelünk, akkor standard (de így is méltányos) áron kapja a backup tárhelyet: 20Ft+ÁFA /GB /hó

Számlázás automatikus terheléssel minden hónap elsején.

Mindkét esetben a minimális vásárolható tárhely: 100GB. A térhelyről további biztonsági mentés (a méretek miatt) nem készül. Legnagyobb vásárolható méret: 5TB. A fájlokhoz más protokollon (SMB, AFP, NFS, FTP, stb…) hozzáférést biztonsági okokból nem tudunk biztosítani. A szerver 1Gb/s sebességgel csatlakozik a világhálóra (a fel- és letöltési sebesség ennek kihasználtsága függvényében változhat.).

Nincs mit archiválni, mert egy zsarolóvírus titkosította az összes adatát? Ha a rendszergazdai szolgáltatásunkat igénybe veszi, ilyen nem történhet meg!

Ne feledje: a halogatás a tett halála! Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy munkatársunk segíthessen önnek!

Szükség lenne Önöknél is ilyen szolgáltatásra?