Menu

Rendszergazda szolgáltatás Budapesten és az agglomerációban

Az informatikai biztonság növelése és a költségek redukálása egyszerre nem könnyű feladat.

Ha a tevékenység nem kívánja állandó rendszergazda jelenlétét, viszont szeretnének, hogy az IT rendszer mégis megbízhatóan és stabilan működjön, akkor egy külsős alvállalkozó, egy kiszervezett rendszergazda az optimális választás. Elsősorban Budapesten és Pest megyében szolgáltatunk. De miért válassza Ön is a Mav-IT Kft-t? Olvasson tovább, és megtudja!

Mit csinál a rendszergazda?


rendszergazda

Cégünk az Ön igényeinek minél pontosabb kielégítése végett rendszergazdai szolgáltatását 3 csomagra bontva kínálja.

Ön kiválaszthatja a szükségleteinek megfelelő rendszergazdai csomagot. Akármelyiket választja, biztos lehet benne, hogy a kollégáink a magas szakmai színvonalon végzik majd a munkájukat az Ön elvárásai szerint. Önnek és munkatársainak nem többé kell olyasmire időt fecsérelnie, amik feleslegesen vonják el figyelmét a cég valódi tevékenységeiről. Bennünk olyan hosszútávú partnert talál, aki megbízhatóan és gyorsan elvégzi az informatikai feladatokat. Ön ezentúl több időt fordithat a valódi érték- és eredményteremtő tevékenységére, hiszen a jó rendszergazda szolgáltatás észrevétlen. Akkor mennek jól a dolgok, ha kevés "látványos" munkát végez, inkább a háttérből proaktív módon oldja meg a feladatokat, és a korszerű módszerekkel monitorozza a rendszerét.

Mit nem csinál a rendszergazda?

Az árak előtt pár szó arról, hogy mi mit NEM csinálunk ügyfeleinknél.

 • Ha már telefonálnia kell, akkor a rendszergazda veszi fel a telefont, nem kell automatával beszélgetnie. Nincs nincs 6 lépcsős azonosítási ceremónia és azt sem hisszük, hogy szívesen hallgatna zongorajátékot a kapcsolás előtt, ezért nem alkalmazunk hívásvárakoztatást. Hibajegy rendszert üzemeltetünk, hogy Önnek ne merüljön fel költsége a hibajelentésekor. Így jobban követhető a mi munkánk is.
 • Nem vagyunk multi, de nem vagyunk "one man show" sem. Éppen akkorák vagyunk, hogy még lehet hívni telefonon, válaszolunk az emailekre. Nem zárkózunk el a hétvégi munkától, vagy attól hogy beállítsuk az otthoni számítógépét. Igyekszünk kollégaként szót éreteni minden munkatársával.
 • Nálunk mindig ugyanaz a rendszergazda foglakozik ugyanazzal a céggel. Nem passzolgatjuk a munkát egymás között. A problémákat nem iktatjuk, elemezzük, dokumentáljuk majd regisztráljuk, hanem megoldjuk.
 • Nem számlázunk ki 43 Ft és 25 fillér túlórapénzt azért, ha felhív minket este hat órakor mert vissza kell állítani egy véletlenül kitörölt fájlt. A havidíjak függetlenek az elhárított hibák számától, mert az Ön cégének gördülékeny működése közös érdekünk.
 • Nem akarunk minden problémát íróasztal mellől megoldani. A rendszergazda Budapest és környékén kimegy a helyszínre, közérthetően elmagyarázzuk mi történt és hogy fogjuk megoldani.
 • A rendszergazdai szolgáltatás keretében a rendszergazda kollégánknak nem feladata a céges weboldal módosítása, frissítése. Ez nem a rendszergazda kollégánk szakterülete, de ha Önnek ez lényeges szempont, akkor erre is találunk megoldást egy külön megállapodás keretében.
Alap szolgáltatás csomagok Economy* Standard Prémium
Telefonos, távoli asztalos és e-mail segítség azonnal. 8-18h 8-18h 24/7
Automata adatmentés kialakítása, felügyelete Ok-icon Ok-icon Ok-icon
"WebIroda" online csoportmunka rendszer Ok-icon Ok-icon Ok-icon
Windows alapú fájlszerver az "Ingyen szerver" szolgáltatásunk keretében Ok-icon Ok-icon Ok-icon
A szerverek 24 órás monitorozása, és real-time vírusirtás a tárolt fájlok között. Ok-icon Ok-icon Ok-icon
A tőlünk vásárolt IT eszközök garanciális ügyintézést mi vállaljuk. Ok-icon Ok-icon Ok-icon
Számítógép meghibásodás esetén ingyen csereszámítógép a javítás befejezéséig   Ok-icon Ok-icon
Informatikai szabályzat kidolgozása + évente egy ingyenes ITSZ oktatás *Ft* Ok-icon Ok-icon
Helyszíni munkavégzés (a havidíjban foglalt)  max. 24h max. 40h
Helyszíni levelezőszerver üzemeltetése     Ok-icon
Ingyen hálózati adattároló (NAS) az adatmentéshez**   *Ft* Ok-icon
Mav-IT "Adatmegőrzés" szolgáltatása 5 évre, korlátlan adatmennyiségre*Ft* *Ft* Ok-icon
Fix havi 1 nap helyszíni tartózkodás előre egyeztetett napon   Ok-icon
Munkaállomások meghibásodása esetén az alkatrészt is ingyen biztosítjuk     Ok-icon
Számítógépenkénti (Economy csomagnál felhasználónkénti) havidíj (nettó Ft / hó): 3.000,- 6.000,- 12.000,-
"Extra feltétek" alap szolgáltatáscsomagokhoz  
Csomagon felüli helyszíni munkavégzés 10.000,- Ft /óra
Dedikált IP cím a levelezéshez és a weboldalhoz 1.000,- Ft /hó
Vírusirtó (fizetős) minden munkaállomásra 300,- Ft /hó /munkaállomás
Levelezési megoldások Opció 1: saját IMAP szerver Opció 2: MS Exchange online (plan 1)
Email tárhely (fiókonként) 100,- Ft /hó /GB 50GB: 1.100,- Ft /hó
Naptár szinkron Tartalmazza, CalDAV Tartalmazza, Exchange
Címjegyzék szinkron Tartalmazza, CardDAV Tartalmazza, Exchange
Webes elérhetőség Igen, Webiroda Igen, Webes Outlook
Hűségidő Nincs Van, 1év
Vírus és spamszűrés Van, ClamAV, Mailscanner Van, Microsoft***
A levelek fizikai helye A Mav-IT budapesti szerverén A Microsoft valamelyik adatközpontjában
Rendelkezésre állás 99,9% 99,9%
Tárhely weboldalának Van, 10GB Nincs

Fájlszervert minden csomag esetében ingyen biztosítunk.

Mindhárom csomag esetén fájlszervert, Prémium csomag esetében levelezőszervert is tartalmazhat (igény esetén). A Standard és a Prémium csomagoknál a csomagár a földrajzi távolságtól +- 20%-ban változhat. Az első szerver karbantartási díja minden díjcsomagnál egységesen: 10.000,- Ft+ÁFA. Minimum havidíj minden díjcsomagnál: 20.000,- Ft + ÁFA / hó.

** Az eszköz nem kerül a megbízó tulajdonába, de ingyenesen használhatja a szerződés ideje alatt. (A karbantartás és az esetleges javítás a Mav-IT Kft. költsége.) A szerver beleszámít a számítógépek (Economy csomagnál felhasználók) számába a havidíj kalkulációjánál.

*** Tapasztalatunk szerint a Microsoft által kezelt email címek esetében (Exchange Online, Office csomagok, @outlook.com, @msn.com, @hotmail.com stb.) előfordul, hogy a címzett nem kap meg más rendszerből küldött levelet a Microsoft levélszemét-szűrő szolgáltatása miatt.

*Ft* Opcionálisan külön díjért megrendelhető.

A szerverek esetében 10 munkaállomásonként 1db helyszíni szerver üzemeltetése tartozhat a csomagba. (Prémium csomag estében levelező szolgáltatás is futhat rajta.) További szerverek üzemeltetését

 • Windows szerver esetén 15.000,- Ft /hó
 • Linux alapú (Debian, Ubuntu, Zentyal, stb...) szerver esetén 20.000,- Ft /hó

díjért vállaljuk. A különbséget a Linux és a Windows rendszerek adminisztrációjához szükséges eltérő szakmai tudásszint indokolja.

* Az Economy rendszergazdai csomag három különleges feltétele:

 • Szükséges egy olyan munkatárs közreműködése cégüknél, aki legalább "haladó felhasználói" szintű, közepes hozzáértéssel rendelkezik, és rajta keresztül a távsegítség hatékonyan megoldható.
 • Az Economy csomag (a többitől eltérően) a felhasználók száma szerint kerül elszámolásra, nem a számítógépek darabszáma szerint (az ingyen biztosított szerver is egy felhasználónak számít).
 • Az első hónapra Standard díjcsomagot számlázunk, mert szükséges a helyszíni munka a számítógépek, a hálózat és az adatmentés beállításához.

Miért mi?

Több száz hozzánk hasonló cég tevékenykedik Magyarországon, miért válasszon pont minket?

 • Munkaállomás meghibásodásakor ingyen biztosítunk csereszámítógépet a javítás befejeződéséig. (Standard csomagban.)
 • Nincs kiszállási díj. Ha lehet, megoldjuk távsegítséggel, ha ki kell látogatni akkor benne van az árban. Nincs meglepetés-számla.
 • Ingyenes, közvetlen telefon a dedikált rendszergazdához. Nincs hívásvárakoztatás, sem üzenetrögzítő.
 • Ingyen adunk egy szervert. :)
 • Díjmentesen használhatja kiváló web alapú csoportmunka-rendszerünket.
 • Igény esetén minőségi tárhelyet adunk a saját szerverünkön a weboldalainak és levelezésének.
 • Proaktívak vagyunk: monitorozzuk minden felügyelt szerverünket, így általában előbb tudunk a problémákról mint Ön vagy a munkatársai.
 • Egyszerűen, havi 300,- Ft-ért kaphat vírusirtó licencet a munkaállomásaira. Nem kell éves licencet vennie, csak annyit fizet ahány gépen használja, azt is a havi számlán.

Standard csomag esetén cégünk rendszergazdája munkanapokon 8:00-től 18:00-ig akár 1 órán belül kivonul a helyszínre és megkezdi a hiba feltárását. Tisztában vagyunk vele, hogy a rendszergazda munkája - hasonlóan a könyvelőéhez - bizalmi állás. Ennek megfelelően minden munkatársunk titoktartási nyilatkozatot tesz, és munkája során fokozottan ügyel arra, hogy a cég adatai véletlenül se kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Mivel szolgáltatásunkat kizárólag vállalkozások részére nyújtjuk, így minden feltüntetett ár nettó. A szolgáltatást elsősorban Budapesten és az agglomerációban végezzük, de reméljük, megfelelő árat tudunk adni leendő vidéki ügyfeleinknek is.

Szeretné tudni, hogy milyen szintű IT biztonságra van szüksége az Ön cégénél? Kisvállalati informatikai biztonság 30 pontban itt.

Üzletünk növekedésével fel kellett, hogy ismerjük, hogy jelentős idő megy el az informatikai rendszerünk működtetésére és ez az érdemi munka rovására megy. A megoldás keresés nem tartott sokáig. Ajánlások alapján találtunk rá a Mav-IT rendszergazda szolgáltatására. A szolgáltatás legszimpatikusabb eleme a rugalmasság. Hosszú távra tervezünk ezért olyan partnert kerestünk, akivel a további terjeszkedésünk is követhető. A hibajegy rendszer könnyűvé teszi a hibabejelentést és telefonon is minden esetben azonnali segítséget kapunk. Az emailben feltett kérdésekre is rövid időn belül választ kapunk. Összességében a rendszergazdai feladatokat tökéletesen megoldja a cég a háttérből és indokolt esetben a helyszínre is kijött a rendszergazda, amikor a feladatot nem lehetett az íróasztal mögül megoldani. A számlázás korrekt, az ár érték aránnyal is meg vagyunk elégedve. Amit még kiemelnék, hogy minden adatunk rendszeresen elmentésre kerül, sőt amikor az egyik számítógépünk javításra szorult csereeszközt kaptunk a hibaelhárítás ideje alatt, így zavartalanul folytathattuk a munkát. Saját szerverrel is a rendelkezésünkre áll a cég és a rendszergazda nemcsak a hibák elhárítására törekszik, hanem rendszeres karbantartást is végez. Adataink biztonságban vannak minden tekintetben.Csörnyei Vilmos ügyvezető, Pack & Roll Kft.

A halogatás a tett halála, cselekedjen most!Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy mielőbb elkezdhessük a közös munkát!

Érdekel, visszahívást kérek!