Menu

Általános Szolgáltatási Feltételek

Az alábbiakban összeállítottuk azt az általános feltételrendszert ami szerint szolgáltatásainkat nyújtjuk, illetve a SaaS licenc keretében szolgáltatott szoftvertermékek használati feltételeit.

 • A Mav-IT Kft. webes szoftvertermékeit SaaS licenc keretében értékesíti. (Jelentése: Software-as-a-Service, azaz szolgáltatásként kínáljuk nem pedig egyszeri díjért megvásárolható termékként.)
 • Hozzáférések korlátlan számú munkaállomásról egy időben is elérhetőek. Az ingyenes verzió sem tartalmaz korlátozást ebben.
 • A Licencelő a szoftverre licenc (használati) jogot kap a havidíj megfizetésével. Ez a használati jog nem tartalmaz semmilyen fejlesztési kötelezettséget csak az esetleges hibák javítását, azaz a Licencelő a szoftvert abban az állapotában használhatja, ahogyan van. ("As is" típusú licenc.)
 • A használathoz legalább 4/2 Mbit/sec.-es internet kapcsolat, és Mozilla Firefox böngésző szükséges. Az internet előfizetés biztosítása és költsége a Licencelőt terheli.
 • A szoftvertemékek tartalmazhatnak SMS küldési lehetőséget. Az SMS küldéshez szükséges hardvert és telefonszámot cégünk biztosítja, de az esetleges SMS-ek küldésének a költsége a mindenkori licencdíjon felül kerül felszámításra. Az ingyenes termékekben nincs SMS küldési lehetőség.
 • A Mav-IT Kft. fenntartja a jogot, hogy a szoftvert a piaci is technikai szükségletei szerint módosítsa, de az alap funkciók nem szűnnek meg. Elképzelhető, hogy előzetes bejelentés nélkül újabb funkciók jelennek meg, vagy a meglévők más módon használhatók tovább. Az újabb funkciók megjelenése nem jár díjnövekedéssel.
 • A díjfizetés a használat alatt állandó, tehát független a Szoftver használati intenzitásától.
 • Szoftvereink közül több termék esetében elérhetőek ingyenes verziók. Cégünknek az ingyenes verziók üzemeltetése is költségekkel jár, ezért szeretnénk minimalizálni az ingyenesen regisztrált, de ténylegesen nem használt szoftverek számát. Ennek érdekében az ingyenes termékek esetén 3 hónap inaktivitás után a regisztrációban szereplő e-mail címre a Mav-IT Kft. ügyfélszolgálata érvényesítő linket küldhet, amire kattintással a regisztráló fenntartja az igényét a termék további használatára. Amennyiben ez itt leírt validációs folyamat sikertelen, úgy a Mav-IT Kft. fenntartja a jogot, hogy az ingyenes terméket további figyelmeztetés nélkül (az esetlegesen rögzített adatokkal együtt) véglegesen törölje.
 • A szoftvereket kiszolgáló szerver(ek) egy biztonságos és felügyelt szerverteremben van(nak) elhelyezve, így a rendelkezésre állása éves viszonylatban 99,5%-os. A maradék 0,5 % (ez megközelítőleg 44 óra egy évben a 8760-ból) egy részét a rendszeres megelőző karbantartásokra, szükséges technikai szünetekre használjuk fel (természetesen hétvégén, vagy ünnepnapokon), a maradékot pedig az esetleges meghibásodások javítása emésztené fel (ez nyilván nem tervezhető).
 • A Mav-IT Kft. nagyon ügyel az adatbiztonságra. Az adatbázisokról rendszeres időközönként biztonsági mentést készítünk. Havária esemény esetén Ön kérheti az esetlegesen törölt vagy felülírt adatok visszaállítását. Technikai lehetőségeinktől függően ezt a kérést általában aznap teljesítjük. Az adatvisszaállítás nem díjmentes.
 • Szintén biztonsági okokból a bejelentkezett felhasználók IP címeit rögzítjük és tároljuk. Bűncselekmény, vagy egyéb törvénytelenség esetén a hatóság részére adatszolgáltatási kötelezettségünk van. Amennyiben nem ért egyet az IP címének tárolásával, ne használja a termékeinket.
 • A legtöbb termékünkhöz elérhető 14 napos próbaverzió. A kipróbálási időszak alatt az Ön által beírt adatokat többen is láthatják, mert a demó verziók nem egyedi példányok, hanem mások részére is kipróbálásra kínált ún, demó példányok. Ezért kérjük, hogy üzletileg érzékeny adatokat a demó verziókba ne írjon. A demó példányok adatbázisát rendszeres idő közönként egy előre összeállított adathalmazzal felülírjük. Mivel az Ön által beírt adatokat más is látja, kérjük tartózokdjanak a szalonképtelen kifejezésektől.
 • A szoftvertermékekben előforduló kiegészítő programrészek: Natív modulok: integráns, de kikapcsolható részeit képezik a szoftverterméknek. Külön nem kérhetők, csak a főmodullal. Más termékekben nem fordul elő. Kiegészítő modulok: más termékeinkben is megjelenő, univerzális modulok. Terméktől függően ezek a modulok lehetnek ingyenesek, vagy fizetősek.